Kysymys: Kannattaako sosiaalisen median suhteen laittaa jäitä hattuun?

Vastaus: Jäähylle kannattaa mennä aina, kun tunteet alkavat kuumenemaan (paitsi aviollisista velvollisuuksista puhuttaessa).

Kysymys: Kannattaako yrityksessä ottaa aikalisä sosiaalisen median hyödyntämisen suhteen?

Vastaus: Onko se kuitenkaan tarpeellista? Käytät joka tapauksessa markkinointiin aika läjän rahaa, mikset käyttäisi siihen vähän myös aikaa. Tai jos asiakkaasi ovat sosiaalisessa mediassa, mikset voisi olla heihin yhteydessä sielläkin. (Sitä paitsi sosiaaliseen mediaan pääsee myös rahalla, jos aikasi ei siihen riitä. Onhan muitakin PR-palveluita ulkoistettu kautta aikojen.)

Hype on hype, mutta järki päässä ja lakki kourassa sosiaalisesta mediasta on moneksi. Onhan siinä aina riskinsä, kun avaa suunsa, päivittää Facebook-statuksensa tai julkaisee blogikirjoituksen. Joku saattaa olla asiasta erimieltä ja sanoa sen päin näköä.

Viime aikoina (jo varmaan vuoden päivät) on tullut kriittisiä kommentteja tai väsymistä sosiaaliseen mediaan. Kritiikki on aina paikallaan ja väsyminenkin on luonnollista, kun jostakin asiasta saa yliannoksen.

Internet, sosiaalinen media ja Facebook

Monille ihmisille sosiaalinen media on sama asia kuin Facebook. Facebook onkin eniten käytetty sosiaalisen median väline. Se on osa internettiä ja osa sosiaalista mediaa.

Minä olen pohdiskellut sitä, onko sosiaalisesta mediasta puhuminen teennäistä? Aivan kuin sosiaalinen media olisi joku erityinen osa internetiä. Tosiasiassa siinä osassa internetiä, jota sosiaalinen media ei jollain lailla kosketa, on jääty kehityksestä hieman jälkeen. Tällaisia ovat yleensä suurten organisaatioiden internet-sivut, joihin on käytetty rahaa tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia euroja. Ei sellaista projektia tehdä samalla vuosikymmenellä kahdesti, vaikka kuinka tekniikka kehittyisi. Ehkä tämä voisi olla hyvä syy siihen, että tällaisten jättiprojektien aika olisi jo ohi – ainakin internetissä.

Kun sosiaalisesta mediasta tulee luonnollinen osa internetiä, voidaan sitä ruveta hyödyntämään ilman suurempaa kiihkoa. Sosiaalinen internet on varmasti erilainen kuin 90-luvun epäsosiaalinen internet.

Apua blogin perustamiseen

Lataa ilmainen Miten aloitat bloggaamaan ammattimaisesti -pikaopas

Pin It on Pinterest