Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Vaikuttava sisältö on vaarallista

Sananvapaus
Sananvapaus on koetuksella, kun joku sanoo jotain todella merkityksellistä. (Kuva: Flickr.com / Jennifer Moo)
Kun sisällöllä on todella merkitystä, joku vetää siitä varmasti herneen nenään. Merkityksellisen sisällön johdosta palkokasvin sieraimeensa voi kiskaista niin valtio, kunta, kilpaileva yrittäjä kuin naapurin Matti – tai ihan joku muu.

Wikileaks on oiva esimerkki siitä, miten sisällöllä on merkitystä. Aina ei sisällön takia kuitenkaan kaadeta maailman suurimpia verkkopalveluita. Merkityksellisen sisällön tuottaja voi joutua ”pienemmän” painostuksen kohteeksi. Tällaista on kokenut muun muassa Anja Alasilta, joka ryhtyi kirjoittamaan Lopen kunnan sosiaalitoimen toiminnasta Sydän paikaltaan -blogissaan.

Painostuksesta, jonka seurauksena Anja sulki osan blogikirjoituksistaan, hän kertoo Sananvapaus vaarantaa mielivallan -kirjoituksessaan. Anja aloitti sananvapautta käsittelevän kirjoitussarjan myös Vaikuttavaa!-blogissaan.

Wikileaksissa ja Sydän paikaltaan -blogissa on yhteistä sisällön vaikuttavuus ja se, että julkaisijaa on painostettu lopettamaan toimintansa. Tosin Anja on mielelestäni joutunut pahemman painostuksen kohteeksi kuin Julia Assange. Anjan painostuksen välikappaleena on käytetty lähiomaista. Se on varmasti vahvin ase, mitä manipulointiin voidaan käyttää. Assangekin on varmasti saanut uhkauksia, mutta pääosin panostus liittyy hänen työhönsä Wikileaksissä.

Vaikuttava sisältö ei tietenkään saa kaikilta vastustusta. Jotkut kiittelevät ja ihailevat julkaisijaa, toiset ovat välinpitämättömiä. Toivottavasti niin Wikileaksin kuin Anjan asiassa välinpitämättömiä on mahdollisimman vähän. Välinpitämättömyys ei saa aikaa muutosta, jota maailmassa kaivattaisiin.

Voiko avoimuutta olla liikaa?

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

Yksi vastaus aiheeseen “Vaikuttava sisältö on vaarallista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *