Kategoriat
Hakukoneoptimointi Nettisivut

Yksi sana löytyy hakukoneella paremmin kuin tuhat kuvaa

Hakukoneet näkevät kuvat tekstinä
Hakukoneille kuvat ovat tekstiä – koodia. Koodi kannattaa optimoida, jotta hakukoneet löytävät kuvasi.
Kuvien hakukoneoptimointi on välttämätöntä, sillä hakukoneet eivät näe kuvia. Ne osaavat lukea vain tekstiä. On siis käytävä hommiin, jotta voisit saada kuvillesi näkyvyyttä.

Kuvat ovat oleellista sisältöä netissä. Kuva voi kertoa yhdellä silmäyksellä sen, mitä ei selitetä tuhannella sanallakaan. Kun Google on sokea kuville, kuva tarvitsee kaverikseen ne tuhat sanaa.

Optimoi kuvat

Ensimmäinen kuvan optimointikeino on niin sanottu ALT-tagi. Julkaisujärjestelmissä ALT-tagiin tekstiä lisäävä kenttä on ”Alternate text” (Joomla! JCE -editori), ”Vaihtoehtoinen teksti” (suomenkielinen WordPress) tai vastaava. ALT-tagi kannattaa hyödyntää jo siksi, että näkövammaisille tarkoitetut internet-lukulaitteet lukevat vaihtoehtoisen tekstin.

Muista avainsanat

Käytännössä kuville näkyvyyttä saa sosiaalisista kuvagallerioista, kuten Flickr.com. Niissä kuvalle annetaan otsikko, kuvateksti ja avainsanoja. Avainsanojen merkitys hakukoneille on suuri, vaikka muuten nettisivuston meta-tietoihin lisätyt sanat ovat menettäneet merkitystään.

Kuvat leviävät nettiin

Sosiaalisessa galleriassa voit antaa luvan käyttää kuviasi nettisivuilla ja blogeissa. Tällöin kuviasi leviää ympäsi internetiä käyttäjien linkittäessä galleriaasi. Jaettujen kuviesi välityksellä kävijät voivat löytää muut kuvasi. Kun laitat galleriaan nettiosoitteesi, saat galleriasta myös liikennettä blogiisi tai verkkokauppaan.

Jos tarkoituksesi on myydä valokuvia tai grafiikkaa, jaetut kuvat tuovat tietysti myytäville kuville näkyvyyttä.

Sosiaalisen median kautta voit levittää kuviasi. Lisäämällä tekstiä kuvien kaveriksi ne ovat hakukoneiden löydettävänä.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

2 vastausta aiheeseen “Yksi sana löytyy hakukoneella paremmin kuin tuhat kuvaa”

tässä mallikoodi tosta alt tagista, miten käytetään, kun sivut on koodattu ilman nykyaikaista julkaisujärjestelmää:

ALT-tagin käyttöön ja muuhun HTML:n opetteluun löytyy oppaita, kun etsii Googlesta ”html-opas”. Yhtään suvereenia suomenkielistä opasta en osaa neuvoa.

Paras englanninkielinen opas web-koodaamiseen taitaa olla W3Schools, http://www.w3schools.com/

WordPressin tai muun julkaisujärjestelmän käyttäjän ei tarvitse osata näitä. Näyttävät sivut syntyvät ilman koodausosaamistakin. Eikä ainakaan sisällön ylläpidossa tarvitse koodata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *