Kategoriat
Facebook

Facebook-ryhmä Facebook-sivuksi manuaalisesti

Facebook-ryhmästä Facebook-sivuksi.
Facebook-ryhmän sivuksi vaihtamisen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat.
Minulta on peräkkäisinä päivinä kysytty useaan kertaan, miten Facebook-ryhmästä saisi tehtyä sivun? Siihen ei ole olemassa samanlaista työkalua kuin profiilin muuttamiseen sivuksi. Siitä huolimatta ryhmä on joskus vaihdettava sivuksi.

Tätä pähkäillään yllättävän usein, koska Facebookin alkuaikoina luotiin paljon ryhmiä – ennen kuin sivuja oli tai niitä ymmärrettiin käyttää.

Tietääkseni ryhmää ei pysty vaihtamaan sivuksi mitenkään automaattisesti, joten  muutos ryhmästä sivuksi täytyy tehdä käsipelillä. Silloin luonnollisesti on vaarana, etteivät ryhmän jäsenet siirry uuden sivun tykkääjiksi.

Olen tehnyt useamman kerran ryhmän tilalle sivun. Suurin syy vaihtamisen tarpeeseen on ollut se, ettei ryhmän perustaja ole perehtynyt etukäteen Facebookin mahdollisuuksiin. Jos olet vasta perustamassa Facebook-sivua, tutustu ensin vaihtoehtoihin.

Jos sinulla on ryhmä ja mietit sen tilalle sivua, on kaksi vaihtoehtoa:

  1. tyytyä ryhmään ja käyttää sen mahdollisuuksia fiksusti ja tehokkaasti, mm. yksityisviestejä (toimii alle 5000 hengen ryhmissä) tai
  2. perustaa uusi sivu ja kehottaa ryhmän jäseniä siirtymään uudelle sivulle.

Jos päätät perustaan sivun, kannattaa laatia ystävällinen ja aktivoiva viesti ryhmän jäsenille. Viestissä täytyy tietysti olla linkki uuteen sivuun. Jos ryhmä on aktiivinen, ”heimoontunut” ja tyytyväinen ryhmän sisältöön sekä toimintaan, suurin osa jäsenistä kyllä siirtyy sivun tykkääjiksi. Jos jotkut epäaktiiviset jäävät siirtymättä, onko se välttämättä ongelma. Ehkä he eivät ole enää Facebooksissa tai he eivät kuulu edes kohderyhmääsi.

Alle sadan hengen ryhmistä minulla on sellainen kokemus, että yli 70 prosenttia jäsenistä siirtyy uuteen ryhmään. Sen lisäksi lyhyessä ajassa sivun tykkääjämäärä ylittää ryhmän jäsenmäärän.

Punnitse sivun hyödyt ja siirtymisen riskit. Tee se, mitä olet päättänyt, äläkä jää murehtimaan ”menetettyjä” faneja. Satsaa uudella sivulla sisällöntuotantoon ja yhteisöllisyyteen. Pian olet saanut uusia, aktiivisia tykkääjiä moninkertaisesti kadonneisiin lampaisiin verrattuna.

P.S. Vanhasta ryhmästä kannattaa tehdä salainen sen jälkeen, kun olet kutsunut kaikki uudelle sivulle. Silloin ryhmään ei tule enää uusia ihmisiä.

 

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

2 vastausta aiheeseen “Facebook-ryhmä Facebook-sivuksi manuaalisesti”

”P.S. Vanhasta ryhmästä kannattaa tehdä salainen sen jälkeen, kun olet kutsunut kaikki uudelle sivulle. Silloin ryhmään ei tule enää uusia ihmisiä.”

KUINKA RYHMÄSTÄ MUOKATAAN SALAINEN, JOS KÄYTTÄJIÄ YLI 250?

Kiitos kysymyksestäsi peki!

Facebookin muokkausominaisuuksia on usein rajoitettu ryhmän tai sivun koon mukaan. En osaa sanoa, onko tässä sellaista rajoitusta.

Jos ei ole rajoitusta, ryhmän muokkaaminen tapahtuu ryhmän oikeassa yläreunassa olevan hammasrattaan pudotusvalikosta ”Muokkaa ryhmän asetuksia”. Siellä ryhmän statukseksi voi valita ”Salainen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *