Kategoriat
Bloggaaminen

Kirjabloggaajat saivat ansionsa mukaan

The big one
Kirjablogi toimii yhtä hyvin kuin blogikirja. (Kuvat: Flickr.com / David Sim)

Helsingin kirjamessut palkitsi viisi ansioitunutta bloggaajaa Rakkaudesta kirjaa -palkinnolla. Palkinnon saivat Jessica Andersin Bokbabbel, Salla Brunoun Sallan lukupäiväkirja, Penjami Lehdon Jäljen ääni, Hanna Matilaisen Morren maailma ja Hanna Pudaksen Kirjainten virrassa.

Palkitut blogistit kirjoittavat kirja-arvosteluja ja pohdiskelevat laajemminkin kirjallisuutta. Pemjami Lehdon luonnehdinta omasta blogistaan tuntuu nopealla silmäyksellä sopivan heihin kaikkiin:

Joskus nuorena olen pitänyt päiväkirjaa, mutta koskaan minulla ei ole ollut tarvetta ruotia omaa elämääni julkisesti. Siksi tämä kirjallisuusblogi on asiakeskeinen. Kuitenkaan omista lukukokemuksistaan ei voi kirjoittaa täysin itsensä unohtaen, eikä sellainen ole tavoitteenikaan. Jo se, mitä kirjoja luen, paljastaa jotakin. Ja jos seuraa blogia pidempään, oppii lukemaan rivien välistä yhtä ja toista.
Penjami Lehto

Kaikki palkitut ovat ammattimaisia harrastelijabloggaajia. Tosin Lehto työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana ja Matilainen sekä Pudas ovat kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoita, eli blogi liippaa läheltä ammattia.

Palkitsemisuutisen luettuani ryhdyin etsimään kirjakauppojen blogeja. Niitä löytyi yllättävän vähän. Blogilistalla tuli kolme osumaa, joista kaikki olivat kuolleita blogeja. Tuoreimmassa viimeisin päivitys oli tämän vuoden tammikuulta.

Miksei yrittäjä bloggaa?

Olen joskus ehdottanut kirjakauppiaalle bloggaamista. Ehkä en ole osannut perustella ehdotustani tarpeeksi hyvin, mutta nyt ihmettelen, jos joku kirjakauppias ei vakuuttuisi bloggaamisen hyödyistä.

En tiedä, olisiko palkintoa myönnetty kaupalliselle blogille, mutta yritystoiminnassa harvoin tavoitellaankaan muita palkintoja kuin liiketaloudellista hyötyä. Bloggaava kirjakauppias varmasti saisi huomiota ja voisi erottua kilpailijoistaan ammattimaisella ja säännöllisellä julkaisemisella.

Bloggaamisen hyödyt ovat kiistattomat. Blogi muun muassa:

Voisitko sinä olla oman alasi ensimmäinen bloggaaja?
Jos et voi enää olla ensimmäinen, ole paras.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *