Sosiaalinen media ei ole paikka, josta ensisijaisesti etsitään ostettavaa. Siksi yrityksellä pitää olla erikseen paikka, jonne löydetään ostoksille.

Kaupanteko alkaa yleensä tiedonhankinnalla hakukoneesta. Tärkeää silloin on saada ”kauppapaikka” hakutulosten kärkipäähän. Tässä on Facebookilla, Twitterillä, Google plussalla ja LinkedInillä statistin rooli – ei merkityksetön, mutta vähäinen.

Yhteisöpalveluilla on oma roolinsa ostoprosessissa. Nuoremmilla ikäluokilla merkitys on suurempi, mutta kaikilla se sijoittuu enemmän ostoprosessin loppuvaiheeseen. Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-kontakteilta kysellään mielipidettä silloin, kun vaihtoehdot alkavat hahmottua. Tuntemattomalle yritykselle tai tuotteelle tämä ei riitä. Ostoslistalle pitäisi päästä siinä vaiheessa, kun ongelma tai tarve alkaa vasta hahmottua ja ostaja kirjoittaa ensimmäiset hakusanat hakukoneeseen.

Hakutulosten kärkipään pääsee helpoiten asiantuntevalla yritysblogilla. Blogi voi olla verkkokaupan tai muun nettisivuston kyljessä. Pääasia on, että se tavoittaa potentiaaliset asiakkaat.

 

Apua blogin perustamiseen

Lataa ilmainen Miten aloitat bloggaamaan ammattimaisesti -pikaopas

Pin It on Pinterest