Kategoriat
Bloggaaminen

Mannisen lääke tekstihalvaukseen

Bloggaajalle voi iskeä kirjoittajan blokki. Halvaus käy helposti ylitsepääsemättömäksi. Ongelma on niin yleinen, että siitä on kirjoitettu hyllymetreittäin kirjoja ja nettikin on pullollaan ohjeita sen välttämiseksi tai siitä toipumiseksi. Kirsti Manninen antoi yhden vinkin Puheen Aamu -ohjelmassa.

Mannisen mukaan kirjoittamisessa on tärkeää se, että tekstiä syntyy. Myöhemmin on se aika, jolloin kriittisesti editoidaan.

Useimmiten ihmisillä blokki tulee siitä, että yrittää olla tuottajia ja kriitikoita yhtä aikaa. Se ei onnistu. Ensin vaan tuotantovaihe päälle ja sen jälkeen, sanotaan, että kuka hullu tällaista on kirjoittanut.
Kirsti Manninen, Puheen Aamun vieraana 12.11.2013

Mannisen resepti on siis kirjoittaminen. Hän itse uskoo tuottelijaisuutensa salaisuuden olevan sveitsiläisessä sisäoppilaitoksessa opittu kymmensormijärjestelmä. Siitä on varmasti apua, mutta uskon, että ilman sitäkin voi olla hyvä ja tuottelias kirjoittaja. Kunhan kirjoittaa.

J.K. Minä en koskaan oppinut naputtamaan remingtonia kaikilla nakeilla, vaikka sitä kouluaikoina johdetusti opettelin. Ei kai olisi vieläkään liian myöhäistä oppia.

 

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

2 vastausta aiheeseen “Mannisen lääke tekstihalvaukseen”

Ernest Hemingway piti ohjeenaan kirjoittaa vain tosia lauseita. Jos sitä lähtee kaivamaan päästään avauslauseeksi niin voi olla,että sisäinen kriitikko ajaa lopulta pois näppäimistön äärestä.(Tämä on kirjoitettu kahdella sormella.)

Minua ei kyllä tehokas lähes-kymmensormijärjestelmä pelasta, koska vika on juuri siinä, etten kirjoita. Sikäli tuo Mannisen ohje kuulostaa fiksulta.

Blogissa kannattaisi kirjoittaa tällaista lyhyempää tekstiä kuten tämäkin artikkeli, eikä suotta yrittää pitkää ja tyhjentävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *